KK_Reklámok-1_520

KK_térelválasztó-FF_520

SZAKKÖNYVEK »

Sportmenedzsment

Közel két évtized után, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karának (TF) kiadásában jelent meg az új, átfogó, a felsőoktatásban részt vevők számára készült sportmenedzsment témakört felölelő jegyzet. Az új szereplők és a sport világágban dolgozni vágyó diákok számára elengedhetetlen a sportmenedzsment modern szemléletű oktatása – a kötet ezt a jogos igényt igyekszik kielégíteni. A jegyzet szerzői a SE-STK (TF) Sportmenedzsment és Rekreáció Tanszékének munkatársai, illetve a gyakorlati sportéletben elismert szakemberek. A szerzők az oktatási cél mellett a kötet összeállításával adóznak dr. Nyerges Mihály emlékének, aki, bár nem érhette meg tanszékének közös produktumát, az oktatók pályájának segítésével rengeteget tett a jegyzet létrejöttéért. A két főszerkesztő – dr. Sterbenz Tamás és dr. Géczi Gábor – ajánlásával minden sportban dolgozó szakember részére is hasznos és gyakorlati tudással szolgál ez az új felfogású egyetemi jegyzet. A szakkönyv írásában összesen 17 szakember vett részt. A közel 400 oldalas könyv 5000 forintért kapható a TF jegyzetboltjában. A jegyzet érinti és (al)fejezeteken keresztül elemzi többek közt a sportmenedzsment, a versenyszervezés, a rekreáció, a szabadidősport, a fogyatékkal élők sportja, a sportiskolák, a szakszövetségek, a sportmédia, a sportpolitika és a sportjog témaköreit.KK_térelválasztó-FF_520

Erőfejlesztő gyakorlatok szabad súlyokkal/DVD

Erőfejlesztő-gyakorlatok_DVDÚjabb szakanyaggal segíti a Magyar Kézilabda Szövetség az önmagukat képezni kívánó edzőket, testnevelőket. A korábbi, rendkívül sikeres, motorikus képességek fejlesztését elősegítő DVD-t készítő szerzőpáros, Juhász István szakmai igazgató, valamint Kovács László mesteredző új oktatófilmet készített a tanulni vágyóknak. Az Erőfejlesztő gyakorlatok szabad súlyokkal című új kiadvány egy olyan képességbeli területét próbálja feltérképezni a kézilabdázók felkészítésének, amely elengedhetetlen a megfelelő teljesítmény eléréséhez edzéseken és mérkőzéseken. A DVD-n található gyakorlati anyag – előkészítő és fő gyakorlatok – szakszerű megtanítása és rendszeres alkalmazása elengedhetetlen feltétele a minden tekintetben felkészült játékos edzésprogramjának. Ezen túlmenően a DVD-n írott formátumban találhatunk egy módszertani ajánlást is, amely segítséget nyújt az erőfejlesztő edzések szakszerűbb tervezéséhez, valamint segít eligazodni a különböző korosztályokban használatos erőfejlesztő módszerek között. A DVD 1500 forintos áron megvásárolható, valamint utánvéttel megrendelhető a Magyar Kézilabda Szövetségben (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.). Rendelés leadásához szükséges megrendelői adatok: név, postacím, telefonszám. Postaköltség: 1170 forint.

információ, megrendelés: Juhász István +36 20 2149290 e-mail üzenet »KK_térelválasztó-FF_520

Motorikus képességek fejlesztése/DVD

Hasznos szakanyaggal segíti a kézilabdázásban dolgozó edzőket, testnevelőket a Magyar Kézilabda Szövetség. A motorikus képességek megfelelő szinten való fejlesztése alapvető követelmény minden kézilabdázó számára. Ahhoz, hogy játékosaink ezen képességekben megfelelő jártasságot szerezzenek ahhoz a napi edzéstervezésben jelentős szerepet kell kapnia a motorikus képességek fejlesztésének. A szerzők (Juhász István szakmai igazgató, Kovács László mesteredző, NSI-referens) ehhez a munkához próbálnak segítséget nyújtani. Az oktató DVD-n négy fejezetben található meg az ajánlott gyakorlat anyag ,amely futó és szökdelő iskolából,erőfejlesztés saját testsúllyal,társas erőfejlesztő gyakorlatokból, valamint lövőerő-fejlesztés tömöttlabda hajításokból tevődik össze. Ezen túlmenően a DVD tartalmaz egy plusz fejezetet, amely a javasolt motorikus tesztek és követelményrendszer címet viseli. A DVD megvásárolható a Magyar Kézilabda Szövetségben 1500 ft-os áron, valamint utánvéttel megrendelhető.

információ, megrendelés: Juhász István +36 20 2149290 e-mail üzenet »KK_térelválasztó-FF_520

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás

A sporttáplálkozás ismertetéséhez tudni kell, hogy mit értünk sport alatt, mivel a sport fogalmának értelmezésétől függ, hogy a sporttáplálkozásnak mi a feladataMás javaslatokat ad a dietetikus, ha a sportot magát egészségmegőrzés centrikus megközelítésben értelmezi, és mást javasol, ha a sportot a teljesítmény oldaláról szemléli. A teljesítményfokozó sporttáplálkozás a teljesítmény centrikus megközelítésen alapul. Hazánkban a sporttáplálkozásban – ahogy a sporttudomány más témaköreiben is – az egészség centrikus megközelítés terjedt el, pedig ezen szemléletet az alkalmazott gyakorlat sok esetben a sportoló egészségének megóvása érdekében is cáfolja! Ez az „egészség centrikus” szemlélet – az egészség, mint cél – tudathasadásos helyzetet eredményez. Olyan, sokszor egyetlen csoport számára sem használható írások, könyvek, dietétikai javaslatok születtek, amelyekből az egészségsportoló megtanulhatta a veszélyes fogyasztó technikákat, míg a versenysportoló 3-4 oldalba sűrítve csak felületesen és évtizedes lemaradással ismerhette meg az étrend-kiegészítés csínját-bínját. A „Teljesítményfokozó sporttáplálkozás” című könyv a modern sporttáplálkozás és a teljesítményfokozás más módszereinek évtizedek óta tartó folyamatos a fejlődésének eredményeit, szemléletét és gyakorlatát mutatja be, a könyv kiemelt célja, hogy alternatívát nyújtson az utóbbi évek sokszor elavult ismereteken és bulvárirodalmon, reklámkiadványokon alapuló és esetenként piaci önérdekeltségeket is tükröző „szakkönyveivel” szemben. A jelenleg általánosan alkalmazott, elavult dogmák megkérdőjelezésével, az idáig magyar nyelven elérhetetlen információk hozzáférhetővé tételével segít a hazai sporttudomány színesebbé és gyakorlatiasabbá, sportolóinkkal végzett munka színvonalasabbá tételében.

információ, megrendelés: Dr. Haász Péter +36 30 4210350 e-mail üzenet »KK_térelválasztó-FF_520

A kézilabdázás oktatása kisiskoláskorban

WP_ZsigaGy_kisiskolás_160“Képzeljük csak el, hogy egyszerűen azért járnak edzésre a gyerekek, mert élvezik, amit csinálnak, mert ez jó érzéssel tölti el őket…. Ha viszont a gyerekben az tudatosul, hogy valamit kötelezően végre kell hajtania, az első adandó alkalommal, amikor lehetőséget lát valami érdekesebb, játékosabb elfoglaltságra szert tenni, eltávolodik. Nos, én is nagyon jól tudom, hogy itt egy paradoxont kell áthidalni, ami nagyon megnehezíti az általam sugallt szemléletváltást. A játékon belül mindig van győztes és vesztes. Hogyan lehet mindkét elvárásnak eleget tenni? Egyszerre legyek jó pedagógus és jó szakember is? Egy időben legyek képes nevelőmunkát ellátni, ugyanakkor terelgessem a kiugró tehetségeket a versenysport irányába? Hiszen kézilabdázni csak csapatban lehet, ráadásul egy másik csapattal szemben. Természetesen van egy kivédhetetlen színtere a csapatok közötti versengésnek, maga a mérkőzés, ahol általában mindig nyer valaki. Ahol a csapatok egymással versenyeznek, ott óhatatlan, hogy a csapatokon belül ne legyen szintén versenyhelyzet a gyerekek között. Ára: 3.800,- Ft

információ, megrendelés: Zsiga Gyula +36 20 3861545 email üzenet »KK_térelválasztó-FF_520

A kapusok képzése és a védő-kapus kapcsolat

WP_Páll-kapus_160192 oldalon, 10 fejezetben, számtalan edzésgyakorlattal, különleges, egyedi ábrákkal, edzésszervezési tanácsokkal, színes fotókkal, valamennyi gyakorlathoz különböző variációk leírásával, egy olyan szakanyagot tartalmazó könyvet vehet kézbe az olvasó, amely a kapusokat, felkészítésüket, szerepüket mind a két oldalról, mezőnyjátékos és kapus szemmel, a szerzők által szerzett tapasztalatok alapján mutatja be. Bartalos Béla ajánlása: „Ennek a kapusokról szóló speciális könyvnek a megjelenése, segítséget adhat mindenkinek, edzőknek és kapusoknak egy mankó, a kapusedzőknek pedig jó gondolatébresztő. Jó alapja lehet egy elinduló folyamatnak, amivel a kapusok felkészítését teljesebbé lehet tenni a jövőben.” Pálinger Katalin szavai: „Ez a könyv segít elsajátítani egy alaptechnikát és útmutatást ad az edzések felépítéséhez. Kiknek ajánlom a használatát? Kapusoknak, ifjú tehetségeknek, edzőknek és mindenkinek, akit kicsit is érdekel ennek a posztnak a világa.” Ára: 4.890,- forint.

információ, megrendelés: Páll Tibor +36 20 4823285 email üzenet »KK_térelválasztó-FF_520

A védekezés oktatása a modern kézilabdázásban

WP_Páll-védekezés_160A szerzők harmadik kötete 192 oldalon, 7 fejezetben, 161 edzésgyakorlatot mutat be – ábrákkal, edzésszervezési tanácsokkal, valamennyi gyakorlathoz különböző variációk leírásával. Ajánlott a kézilabdázás bármilyen szintjén működő edzőknek, testnevelőknek. „Ez az anyag jó lehetőséget biztosít mindenkinek, aki kézilabdaedzéseket szeretne tartani és szeretné megtervezni munkáját. Remélem, sokakat fog arra ösztönözni, hogy többet foglalkozzunk a védekezéssel. Én hiszem, hogy ez a munka nagyon hálás. Például az itt található anyaggal hosszú hónapokig nagyon színes edzésmunkát tudunk tervezni, amit játékosaink szívesen csinálnak.”

információ, megrendelés: Páll Tibor +36 20 4823285 email üzenet »

KK_térelválasztó-FF_520

Főszerepben a labda

Tartanám magam a szerző (szerzők) előző könyveivel kapcsolatos véleményemhez, hogy „a jó pap is holtig tanul”. Örömmel üdvözlöm ezt a könyvet is, mely azoknak, akik valóban tovább akarnak fejlődni az edzői munkájukban, adott egy újabb „mankót”, segítséget. A könyv, mint azt a bevezetőjében is olvashatjuk, részben az előző kiadványok kiegészítése, részben pedig újabb témaköröket fed fel. Számomra az első és a hetedik fejezet a legérdekesebb, mert ezeket a témákat abszolút hiánypótlónak érzem. Jó olvasást és hasznos felhasználás kívánok, a „papság” minden érdeklődő tagjának. Külön köszönet Páll Tibor kollégámnak, ezért az értékes új könyvért. – Laurencz László mesteredző

információ, megrendelés: Páll Tibor +36 20 4823285 email üzenet »

A könyv felépítése hét fejezetben

WP_Pall_foszerepben_160Az edzések felépítésének megfelelően bemelegítő gyakorlatokat találunk az első fejezetben, beleértve a kapusok, sorozatlövésekkel történő bemelegítését is. Ez a téma sok edzőkolléga kérésére került bele a könyvbe. Ezt a labdakezelés gyakorlásának széles skáláját bemutató feladatok követik, melyek alkalmazhatók önálló gyakorlatként, vagy magasabb szinten, a bemelegítés részeként. A legtöbb játékos kedvence a kapura lövés, a harmadik fejezet témája. Találunk itt gyakorlatot valamennyi pozícióból végrehajtott kapura lövésekhez, meghatározott feladatot ellátó védők ellen, és könnyen a játékosok létszámához alakíthatjuk a feladatot. Az utóbbi években egyre jobban előtérbe került a beállók szerepe, kivételes képességű játékosokkal találkozunk ezen a poszton. Azonban csak akkor tudjuk őket kellően kihasználni, ha játékosaink a védőket magukra vonva képesek helyzeteket teremteni számukra, majd a megfelelő módon bejátszani a labdát. Ezzel foglalkozom a negyedik fejezetben, beleértve a befutó játékosok megjátszásának lehetőségeit. A következő gyakorlat csoport az indítás. Nagyon hálás feladat, az első könyvünkben részletesen foglalkozunk a témával. Ezért a megszokottól eltérően, a legtöbb esetben az olvasóra bízom a gyakorlat pontos összeállítását, ezzel lehetőséget teremtve arra, hogy mindenki a saját stílusának és a játékosok képességének megfelelően tervezze meg azt. A hatodik fejezet a komplex támadás-védekezés gyakorlása, ami eléggé tág meghatározás, ezért ennek megfelelően sok összetett gyakorlatot találunk benne. Ebben a részben, kedvenc gyakorlataimból válogattam. Végül a különleges szabályokkal játszott mérkőzések zárják a sort, mint ahogy gyakran ezzel fejezzük be edzéseinket is.

vissza a kezdőlapra »