Módszertani kézikönyv a 6-14 éves korosztály képzéséhez

Juhász_módszertani-borító_155Megjelent Juhász István, Kovács László, Papp György és Zsiga Gyula legújabb kézilabda szakkönyve „Módszertani kézikönyv a 6-14 éves korosztály képzéséhez” címmel. A kiadványhoz DVD-melléklet jár, amelyben összesen három lemezt tartalmaz. „Minden gyakorló edző eljut egyszer arra a pontra, amikor úgy érzi, hogy az a tapasztalat és tudás, amelyet az eddigi munkája során megszerzett rendszerezésre, vagy éppen frissítésre szorul. Ilyenkor sok esetben felül kell írni azokat a régebben beidegződött sztereotípiákat, melyeket az élet már túlhaladott, azért, hogy az új információk befogadásának teret adjunk. Utánpótlás nevelésünk az elmúlt több mint egy évtizedben forradalmi változásokon ment keresztül. A sok örömteli történés mellett van néhány a szakmát érintő kérdés, amit a sportág fejlődése érdekében újra kell gondolnunk. Ezek közül az első és talán a legfontosabb, hogy megállítsuk azt a folyamatot, amely folyamat az elmúlt években oda vezetett, hogy a testnevelés és ezen belül a testnevelő és ebből adódóan a kézilabda is a perifériára került a legtöbb helyen az általános iskolai képzésben.”

Felmerül néhány fontos kérdés, melyre a válaszokat meg kell, hogy keressük, ha az utánpótlás nevelésünkért felelősséget érzünk:- Melyik az az időpont a gyermek életében, amikor tudja, hogy mi a célja a kézilabdával kapcsolatban?

  • Mikor tudja megkülönböztetni a sikert és a sikertelenséget, különbséget téve fontos és kevésbé fontos dolgok között?
  • Mikor képes kizárni a külvilágot (szurkolók, szülők, stb.) játék közben és csak a számára legfontosabb külső információkat befogadni?
  • Melyik az az életkor, mikor mi edzők, testnevelők már úgymond győzelmi kényszerbe tehetjük játékosainkat, úgy, hogy ez nem okoz számára már semmilyen torzulást a személyiségében?

Szerzőtársaim nevében is szólva és egyben remélve, hogy sokan mellénk állnak Önök közül és elindulhatunk egy közös úton, melynek eredménye és célja nem lehet más csak is a ránk bízott gyermekek harmonikus fejlődése. Ezt a célt szolgálva alázattal és bízva a közös munkánk sikerében kívánok mindenkinek jó munkát, erőt, egészséget és kitartást!” – Juhász István szakmai igazgató

A DVD-melléklet tartalma:

1. lemez: Motorikus képességfejlesztés (korábban már megjelent)
2. lemez:  Erőfejlesztő gyakorlatok szabad súlyokkal (korábban már megjelent)
3. lemez:  A kézilabdázás alaptechnikai elemeinek oktatása (Juhász István-Szedlák Nikolett) – újdonság!

A könyv ára DVD-vel együtt 2900 forint + 800 forint postaköltség.

A könyv megvásárolható a Magyar Kézilabda Szövetség Kézishop-jában (1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 76.) hétköznap 12-18 óra között, vagy megrendelhető utánvéttel e-mailben Email-cím: kezishop@hbmp.hu Emailben történő megrendelés esetén kérjük, a levélben írja le a megrendelő nevét, a postázási címet és a számlázási címet.