mdsz-logo-narancs_100A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet alapján „21. § (1) A jelentkező a következő jogcímeken, a 6. § (2) bekezdés e) pontja szerint a felvételi eljárás során…

  1. e) a Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpontra jogosult…
    (2) Az (1) bekezdés b)-e) pont alapján a többletpontot csak abban az esetben kaphatja meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.”

A rendelet kifejezetten a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert sportágakról szól, ami az olimpiai programon szereplő sportágaknál szélesebb kört ölel fel.

Az olimpiai program megközelítőleg 35 sportágat és 53 szakágat tartalmaz. A NOB által elismert sportági szövetségek szervezete (ARISF, arisf.org) további 31 sportág szakszövetségből áll, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja 55 „nem olimpiai sportágat” sorol fel.

A Magyar Diáksport Szövetség EMMI Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárságával egyeztetett álláspontja szerint az e sportágak – mint a NOB és a MOB által elismert sportágak – esetében elért dobogós diákolimpiai helyezés esetén a felvételiző jogosult a kormányrendelet 21. § (1) bekezdésének e) pontja szerinti többletpontokra, az MDSZ pedig e feltételek mellett a szükséges igazolás kiadására.

A fentiek alapján az MDSZ az általa, valamint hozzájárulásával szervezett Diákolimpiák esetében (http://www.mdsz.hu/diakolimpia/versenykiirasok/) kizárólag az alábbi Diákolimpiák esetében nem állít ki igazolást a többletpontok vonatkozásában:

  • Játékos sportverseny
  • Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia®

AZ IGAZOLÁS IGÉNYLÉSÉNEK MENETE

A következő linkről letölthető: igazolás többletponthoz diákolimpián való részvétel alapján –IGAZOLÁSI ADATLAP – c. dokumentum kitöltött formátumát kérjük megküldeni a következő email címre: mdszok@mdsz.hu

Az üzenet Tárgy mezőjében a következőt kell feltüntetni: Igazolás + az igénylő neve.

Kérjük, hogy az igazolás adatlapon a kért adatok beírásán kívül semmilyen változtatást ne végezzenek. Felhívjuk a figyelmet, hogy a felvételi tájékoztató szerint a 2015 februári jelentkezési határidőig a többletpontokat igazoló dokumentumokat abban az esetben szükséges csatolni, amennyiben azok rendelkezésre állnak.

Ez azt jelenti, ha erre az időpontra nem készül el, 2015 júliusig bármikor lehet pótolni a felvi.hu erre kialakított elektronikus felületén.

A szkennelt, vagy postai úton érkezett adatlapokkal az MDSZ Országos Központja nem állít ki igazolást!

A megfelelően beérkezett adatlapok esetén, az MDSZ kiállítja a hivatalos igazolást, melyet postázási, vagy email-címre visszaküld az igénylőnek.

Az elért eredményeket honlapunkon az Eredmények menüpontban a keresett tanévnél tudja megnézni, és az adatlapon pontosan feltüntetni!

Az igazolási kérelem elküldésével a kérelmező hozzájárul ahhoz, hogy a megküldött és az igazolás kiállításához, a jelentkező beazonosításához szükséges személyes adatait a Magyar Diáksport Szövetség kezelje!!

Kérjük az igénylőket, vegyék figyelembe, hogy az igazolások 5 munkanap alatt készülnek el + 3 munkanap a postai út!

WAX_ragaszkodj-hozza-HUN_500