A tizenhetedik Cell-kupa következik

Cell_cup-logo-2013_newsTizennyolc ország több mint százötven csapatával idén már tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Cell-Cup nemzetközi kézilabda fesztivált augusztus 11-17. között. A fesztivál Veszprém város kiemelt rendezvénye dr. Navracsics Tibor miniszter és miniszterelnök helyettes fővédnökségével, valamint dr. Simicskó István államtitkár, dr. Bohács Zsolt bizottsági elnök és  Porga Gyula polgármester védnökségével a veszprémi és az érintett települések önkormányzatainak támogatásával.

Az eseményre eddig tizennyolc ország több mint százötven csapata jelentkezett, amelyek között nagy múltú, jelentős klubcsapatok utánpótláscsapatai is vannak összesen hat korosztályban, férfi/fiú és női/leány kategóriákban. A játékvezetést az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) biztosítja tizenegy országból érkező kb. harmincöt fős játékvezetői csapattal. A mérkőzések több helyszínen zajlanak. A központ, Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Ajka is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen tizenhárom sportcsarnokban. A helyezett csapatok érem-, oklevél- és kupadíjazásban részesülnek, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléseket is kapnak. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. A sport mellett számos szabadidős program közül is választhatnak a résztvevők. Süle Nándor, a torna ötletadója és főszervezője így fogalmaz: „A sportszerű, de magas színvonalú találkozók rengeteg élményt adnak játékosnak, szülőnek, nézőnek egyaránt. Minden kézilabdás gyermek álma, hogy azon a pályán, abban a csarnokban játsszon, ahol az MKB Veszprém KC, a magyar női és férfiválogatott, Császár Gábor vagy Marian Cozma játszott. Ezen a tornán erre is lehetőség nyílhat. A külföldről hozzánk látogatók pedig megismerhetik Magyarország egyik legszebb régióját, a Balaton-felvidéket, annak páratlan természeti és épített örökségével. Méltán mondhatjuk, ez a torna mindenkié, a Cell Cupon nincsenek vesztesek!”

Kupamúlt

A CELL CUP nemzetközi kézilabda fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben négy korosztályban negyvenkét csapat vett rész a tornán hét országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek az esemény lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a Cell Cup, a részvevő országok száma pedig esetenként tizenkilenc volt. A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett kulturális és szabadidős programlehetőséget is kínáltak a sportolóknak és vendégeknek.

forrás: vehir.hu »