ADORJÁN JÁNOS UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Budapest

WP_AdorjánJanos_régió-ffA fővárosi régióközpont még ma is rendelkezik olyan nagyszerű és eredményes utánpótlás műhelyekkel, mint az Angyalföldi Sportiskola, a Ferencvárosi Torna Club, az FTC-Pler Budapest, a Pénzügyőr-Spartacus SE és a Hort SE. Nagyon komoly fejlődésen ment keresztül a XIV. kerületi Kézilabda MSE, a Csanádi Kézilabda Sportiskola, a Budapesti Honvéd SE, az Óbudai Kézilabda Sportiskola, a Csepel Diák Sportegyesület. Sajnálatos módon a fővárosban egyre szerényebb anyagi lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy komoly, hosszú távú utánpótlás fejlesztési koncepció kerülhessen kialakításra. A sportlétesítmény helyzet igen mostoha, amely nagyban meghatározza a további fejlődés lehetőségeit is. A jövőre nézve a Központi Sport- és Ifjúsági SE rukkolt elő példa értékű kezdeményezéssel, hiszen tevékenységében kiválóan ötvözi a sport, a tanulás és az egészséges életmódra nevelés egységét. Reméljük, hogy Budapesten egyre többen ismerik fel az utánpótlás fejlesztésének jelentőségét és alakítanak ki ehhez hasonló feltételekkel rendelkező sportiskolai képzést.

KK_térelválasztó-FF_520

BADÓ LÁSZLÓ UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Bács-Kiskun és Csongrád megye

WP_BadóLászló_régió-ffA régió kiemelkedő utánpótlás műhelyei Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Szentesen, Lajosmizsén és Soltvadkerten találhatók. A Kiskunhalas NKSE és a Kecskeméti KSE első osztályban való szereplése kiváló motivációs tényező, amely felpezsdítette Bács-Kiskun megye leány és fiú utánpótlás nevelési tevékenységét. A Pick Szeged fiú, a Kézilabda Szeged SE, a Szeged KKSE ésa Kistelek leány vonalon rendelkezik jól felépített és működtetett utánpótlás nevelési rendszerrel. A korosztályok egymásra építése, a kiválasztás és tehetséggondozás magas szintje és az edzők színvonalas munkája biztosítja az eredményességet, amelynek gyümölcsét a versenyeken való jó szereplésben lehet lemérni. Örvendetes a Hódmezővásárhelyi Leány KC és a Koczka Kézilabda Iskola újszerű, lendületes térnyerése a régióban.

KK_térelválasztó-FF_520

CSISZÁR LÁSZLÓ UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Vas, Veszprém és Zala megye

WP_CsiszárLászló_régió-ffA három megye kézilabda utánpótlás műhelyei jól felépített utánpótlás nevelési rendszerben dolgoznak. Veszprém és Szombathely leány és fiú csapatai egyaránt állandó résztvevői az utánpótlás bajnokságok döntőinek. Az Éles József nevével fémjelzett kézilabda iskola rövid idő alatt látványos eredményeket ért el, köszönhetően a stabil anyagi és szakmai alapoknak. A szivacskézilabdázás felhasználásával és fejlesztésével látványos fejlődés ment végbe Vas megyében. 2003-ban Ikervár központtal, Horváth János testnevelő tanár irányításával a szivacskézilabdázás széleskörű népszerűsítésébe kezdtek. A tevékenységbe bekapcsolódott a szombathelyi székhelyű Student Comfort Kft., amely megkezdte a sportjáték eszközeinek gyártását és folyamatos fejlesztését. Pődör Zoltán tulajdonos családi motiváció révén létrehozta a Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központot. Horváth Péter régió szakreferens és kollégáinak munkája nyomán látványosan megnőtt a versenyeken résztvevő csapatok száma és egyre több tehetséges kézilabdázó bontogatja szárnyait a régióban.

KK_térelválasztó-FF_520

KOVÁCS LÁSZLÓ UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Nógrád és Pest megye

WP_KovácsLászló_régió-ffNagy kiterjedésű és magas lélekszámú régió. Évek óta kiemelkedően jól szervezettek az utánpótlás versenyek, amelyekre mindig magas a benevezett csapatok száma. A régióból kiemelkedik a salgótarjáni Beszterce DSE a Váci NKSE és KSE, a Szentendre NKE, a Gödi SE, a Szigetszentmiklósi KSK és NKSE, a Gödöllői SE és a Pilisvörösvári Terranova KSK. Természetesen ezek mellett magas színvonalú munka folyik a régió több utánpótlás műhelyében is (Fót, Örkény, Dunakeszi, Abony, Rétság, Kistarcsa, Budakalász, Érd). Örvendetes, hogy a szivacskézilabdázás térhódításával egyre több gyermeket nyerünk meg sportágunknak ebben a régióban is. Példaértékű utánpótlás fejlesztési munkába kezdett Tápiószele és a Dabas VSE KC, amelynek már kézzel fogható eredményi is mutatkoznak.

KK_térelválasztó-FF_520

KULCSÁR ANITA UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

WP_KulcsárAnita_régió-ffA régió férfi szakága rendelkezik első osztályú klubbal, amely a régió számára komoly motivációs tényezőt jelent. Kiemelkedő szervezettségű és eredményességű utánpótlás műhelyeket találunk Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Miskolcon, Tiszavasváriban, Ózdon és Gyöngyösön. A Miskolci Városi Sportiskola, a Nyírsuli és a Gyöngyösi Sportiskola felépítése és működtetése példaértékű a régióban. Dicséretes, hogy a TAO biztosította lehetőségekkel élve egyre  több kisebb (Mezőnagymihály, Sárospatak, Kazincbarcika, Eger, Hatvan, Füzesabony, Mátészalka) utánpótlás műhely végez magas szakmai színvonalú munkát, ér el jó eredményeket a Kézilabda Gyermekbajnokságban és egyéb utánpótlás versenyeken.

KK_térelválasztó-FF_520

STERBINSZKY AMÁLIA UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye

WP_SterbinszkyAmália_régió-ffA Kelet-magyarországi régió több első osztályú kézilabda klubbal is rendelkezik. Debrecenben, Békéscsabán női, Orosházán férfi szakosztály működik évtizedek óta. A Debreceni Sportcentrum Sportiskolája példamutató és követendő példát szolgáltat arra, hogy miként kell megszervezni és működtetni egy nagy hírű klub utánpótlás-nevelési rendszerét. Békéscsabán a női, Orosházán a férfi kézilabdázás hasonló felépítményt tudhat magáénak. Természetesen a régióban magas szintű szakmai munkát végeznek a kisebb utánpótlás nevelő klubok, iskolák és egyéb sportszervezetek is. A gyulai, az újkígyósi, a szeghalmi, a füzesgyarmati, a békési, a balmazújvárosi, a nádudvari, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a túrkevei, a mezőtúri, a jászberényi, a tiszaföldvári és törökszentmiklósi utánpótlás csapatok állandó  és sikeres résztvevői a Kézilabda Gyermekbajnokságnak és egyéb utánpótlás versenyeknek.

KK_térelválasztó-FF_520

TÓTH LÁSZLÓ UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye

WP_TóthLászló_régió-ffA három megye kézilabda utánpótlás műhelyei széles alapokon nyugszanak, jól képzett tehetségekkel rendelkeznek. A régió három női és egy férfi első osztályú klubja komoly motivációs tényezőt jelent. Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros leány és fiú csapatai egyaránt állandó résztvevői az utánpótlás bajnokságok döntőinek. Kiemelkedően jó munka folyik Győrben a Toldi és a Gárdonyi Diáksport Egyesületekben, Székesfehérváron a Fehérvár Kézilabda Clubban. Tatabányán a Dózsa György DSE és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Tatán a Kőkúti Általános Iskola Dorogon a DOKI Általános Iskola jelentik a színvonalas munka helyszíneit. Örömteli, hogy ebben a régióban fokozatosan növekszik a kézilabdázással foglalkozó iskolák száma, amely érezteti hatását a Kézilabda Gyermekbajnokság küzdelmeire benevezett csapatok számában is.

KK_térelválasztó-FF_520

ZÁKÁNYI BÁLINT UTÁNPÓTLÁS RÉGIÓ »

Baranya, Somogy és Tolna megye

WP_ZákányiBálint_régió-ffA régió széles alapokon nyugvó utánpótlás bázisa az elmúlt néhány évben meggyengült, de a talpon maradt műhelyek megerősödtek és szakmailag továbbfejlődtek. Kiemelkedően jó munka folyik Pécsett, Mohácson, Kozármislenyben, Marcaliban, Nagyatádon, Szekszárdon, Tamásiban, Siófokon és Csurgón. Példaértékű a Csurgói KK jól szervezett utánpótlás nevelő munkája. A régió kiemelkedő utánpótlás tornája a Tamási Dám-kupa. A szerényebb lehetőségekkel rendelkező oktatási intézmények és diáksport egyesületek is jól teljesítenek, – Siklós, Sellye, Böhönye, Balatonboglár, Balatonföldvár, Kutas – rendszeres résztvevői az utánpótlás versenyek országos elődöntőinek, döntőinek. A Balatonbogláron beinduló akadémiai képzés (Nemzeti Kézilabda Akadémia) komoly fejlődést eredményezhet a régió életében.

vissza a nyitólapra »