Évek óta az MKB-MVM Veszprémhez szeretne felzárkózni a MOL-Pick Szeged – ezt a célt szolgálja a felnőtt és utánpótlás csapataik korábbinál is intenzívebb együttműködése.

Szorosabb-integracio_225Vadkerti Attila és Ilyés Ferenc. Manapság már mindenki Szegedhez köti őket, pedig ők sem ős-szegediek, előbbi 17, utóbbi pedig 18 évesen csatlakozott a város kézilabda-együtteséhez. A szeptemberben bemutatott veszprémi példához hasonlóan a MOL-Pick Szeged is küzd annak nehézségével, hogy a gyerekként megismert, saját nevelésű játékosokat egyre nehezebb „felvinni” a nemzetközi kupasorozatok követelményeihez igazított felnőtt keretbe. Nevelni azonban így is érdemes.

„A manapság oly divatos életpályamodellt szeretnénk biztosítani a szegedi és környékbeli fiataloknak, klubunknál ugyanis nyolcéves kortól egészen a felnőtt csapatig adott a versenyeztetési lehetőség. Annak idején száz-százhúsz gyerekkel kezdtünk, az utóbbi három évben ez a létszám a kétszeresére nőtt. Sokan járnak a kézispalánták közül a Vörösmarty Általános Iskolába, de mi Veszprémmel vagy Balatonfüreddel ellentétben nem tudjuk az akadémiai képzést és a sportolást teljesen integrálni. A különböző korosztályok játékosai nem mindig ugyanabba az iskolába járnak, ami gyakran kompromisszumokra készteti a szakvezetőket, testnevelőket” – mesélte Velky Mihály, a szegediek utánpótlás-vezetője, aki kiemelte, hogy fiataljaik mellett rendre olyan edzők (Szabó Levente, Nagy Zoltán, Fekete Róbert) dolgoznak, akiknek régóta kötődésük van a csongrádi kézilabdához.

tovább a folytatáshoz »

WAX_ragaszkodj-hozza-yellow_500