WAX_ragaszkodj-hozza-HUN_500

KK_térelválasztó-FF_520

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2008/2009. iskolai tanévben tizenkettedik alkalommal, nyolc korosztály számára írta ki az adidas Kézilabda Gyermekbajnokságot. Az U8-9 korosztály szivacskézilabdában, míg az U10-15 korosztály normál kézilabdában mérte össze felkészültségét.

Győri Audi ETO KC – Csanádi Kézilabda Sportiskola a bajnok

Az adidas Kézilabda Gyermekbajnokság legidősebb korosztályának – U15 (1993) – országos döntőjét az idei szezonban Szegeden rendeztük meg. A leányok az Etelka sori, a fiúk pedig a Városi Sportcsarnokban mérték össze erejüket. A két döntőt – immár hagyományosan – egymást követően a Városi Sportcsarnokban szépszámú közönség előtt bonyolítottuk le. A leány döntőt a Dunaferr NK és a Győri Audi ETO KC, a fiúk döntőjét az Orosházi FKSE és a Csanádi Kézilabda Sportiskola csapatai vívták. A torna két napja alatt magas színvonalú mérkőzéseket láthattak az érdeklődők, akik sportszerűen biztatták a résztvevő csapatokat.

U15 leány eredmények »
U15 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Győri Audi ETO KC – MKB Alsóörs Utánpótlásközpont a bajnok

A szombatihoz hasonlóan izgalmas és magas színvonalú mérkőzéseket láthattak az érdeklődők az adidas Kézilabda Gyermekbajnokság U14 korosztály debreceni és tiszavasvári döntőjének második napján. A lányok fináléját a Győri Audi ETO KC nyerte a Váci NKSE ellen. A fiúknál az MKB Alsóörs – Tisza Volán SC mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa.  Példaértékű rendezéssel, kiváló körülményeket teremtettek a főszervezők a Debreceni Sportcentrum és a Tiszavasvári DSE. Köszönjük Komáromi Ákosné és Halász László kézilabda szakreferensek munkáját.

U14 leány eredmények »
U14 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Ferencvárosi TC – Budapesti Elektromos SE a bajnok

Az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság (U13 – 1995) korosztályának országos döntőjét Tatán az Olimpiai Edzőtáborban és az Eötvös Gimnázium Sportcsarnokában rendeztük meg. A vasárnap délutáni leány döntőben a Budapesti Spartacus SE és a Ferencvárosi Torna Club vívott izgalmas mérkőzést a kilátogató szülők és szurkolók sportszerű bíztatása mellett. A fiúk döntőjében a Budapesti Elektromos SE – MKB Alsóörs Utánpótlásközpont csapatai forró hangulatú, magas színvonalú, ennek ellenére sportszerű mérkőzésen döntötték el az aranyérem sorsát. Köszönjük a Komárom-Esztergom megyei Kézilabda Szövetség munkáját, amellyel nagyban segítette e nagyszerű sportesemény zökkenőmentes lebonyolítását.

U14 leány eredmények »
U14 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Dunaújvárosi Sportiskola – Tisza Volán SC Szeged a bajnok

Az adidas Kézilabda Gyermekbajnokság (U12 – 1996) korosztályának gyöngyösi országos döntője is bővelkedett izgalmakban. A leányok döntőjét a Dunaújvárosi Sportiskola és a Debreceni SC – Sportiskola csapatai játszották. A fiú aranyéremért a Szeged Tisza Volán SC és a Debreceni SC – Sportiskola mérkőztek meg. Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Dr. Magda Sándor a Főiskola rektora, Kővári Árpád az MKSZ Elnökségének tagja, Vizes Lajos a megyei szövetség főtitkára. Köszönjük a Gyöngyösi Sportiskola igazgatójának Mán Gézának és kollégáinak munkáját, amellyel biztosították a torna sikeres megrendezését.

U14 leány eredmények »
U14 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Mohácsi TE – Újvárosi Gyermek SE a bajnok

Az adidas Kézilabda Gyermekbajnokság – U11 (1997) korosztályának – országos döntőjét az idei szezonban Dunaújvárosban rendeztük meg. Az aranyérmek Mohácsra és Balmazújvárosba kerültek. Köszönjük a Városi Sportiskola minden közreműködő munkatársának áldozatos munkáját, amellyel segítették a torna zökkenőmente lebonyolítását. Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Imre Vilmos szövetségi kapitány (képen), Mikler Roland válogatott kézilabdázó, Minya András a NUSI-UPI munkatársa és Pók Ferenc a Fejér megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

U14 leány eredmények »
U14 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Mohács Utánpótlás KSE – Gödöllői SE a bajnok

Az adidas Kézilabda Gyermekbajnokság U9 (1999) korosztályának országos döntőjét az idei szezonban Szekszárdon a Városi Sportcsarnokban rendeztük meg. A remek hangulatú versenyen résztvevő csapatok bebizonyították, hogy minden “külső” körülmény ellenére lehet sportszerű és magas szintű teljesítményt nyújtani. Felemelő érzés volt látni a lelkes, szervezett és igen sportszerű szülői szurkoló-táborokat, akik segítették – néhány kivételtől eltekintve – gyermekeiket a kimagasló teljesítmények elérésében. Köszönjük az UKSE Szekszárd minden munkatársának az önzetlen, pontos és megbízható munkát. Külön köszönjük Rácz József kézilabda szakreferensnek és Varga Jenő az UKSE elnökének a torna szervezés terén mutatott aktivitását.

U9 leány eredmények »
U9 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Angyalföldi Sportiskola – Endrődi Alsóörs a bajnok

Az adidas Kézilabda Gyermekbajnokság U8 (2000) korosztályának országos döntőjét az Alsóörsi Sportcsarnokban rendeztük meg. Mindkét nap magas színvonalú, küzdelmes játékot hozott. Dicséret illeti a gyermekeket küzdeni tudásukért, akaratukért és az ellenfél tiszteletéért. Az edzőket a jó felkészítésért, a szülőket a sportszerű, lelkes szurkolásért és az egész éves áldozat vállalásért. Köszönettel tartozunk Alsóörs polgármesterének Hebling Zsoltnak, a sportcsarnok igazgatójának Ferenczy Gábornak, az MKB Alsóörs Kézilabda Utánpótlásközpont menedzserének Lipták Gyulának és minden közreműködőnek, aki önzetlen munkájával segítette a torna sikeres lebonyolítását.

U8 leány eredmények »
U8 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520