Student-Comfort_500

KK_térelválasztó-FF_520

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2009/2010. iskolai tanévben tizenharmadik alkalommal, nyolc korosztály számára írta ki az adidas Kézilabda Gyermekbajnokságot. A GY8-9 korosztály szivacskézilabdában, míg a GY10-15 korosztály normál kézilabdában mérte össze felkészültségét.

Győri Audi ETO KC – Csanádi Kézilabda Sportiskola az U15 bajnoka

Az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U15 (1994) korosztályának országos döntőjét Orosházán rendeztük meg. Az Orosházi FKSE kiváló körülményeket biztosított a mérkőzések megrendezéséhez. A korosztálytól elvárhatóan magas színvonalú, küzdelmes találkozóknak örülhettek és tapsolhattak a lelátón nagyszámban megjelenő szülők és szurkolók. A mérkőzéseket megtekintette Ballainé Szarka Éva és Szabó Lászlóné a női- és férfi serdülő válogatott vezetőedzője. Az ünnepélyes eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza alpolgármestere, Varga Jenő az MKSZ elnökségi tagja, az Utánpótlás Bizottság elnöke, Szűcs Róbert a Fontana Credit Takarékszövetkezet Orosházi fiókjának igazgatója és Vájer Tamás a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, az Orosházi FKSE alelnöke.

U15 leány eredmények »
U15 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Ferencvárosi TC – MKB KUK Alsóörs az U14 bajnoka

Az U14 (1995) korosztállyal megkezdődtek az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság országos döntői. Az elmúlt évekhez hasonlóan magas színvonalú, küzdelmes és sportszerű mérkőzéseket láthattunk. A szakemberek számára is érzékelhető fejlődés és előrelépés történt a játék iramában, az egyes technikai elemek végrehajtásában és a küzdelem során mutatott sportszerűségben. Az ünnepélyes eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a régió névadójának özvegye Csiszár Lászlóné Editke, Szedlák Attila országgyűlési képviselő, Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere, Báró Béla Alsóörs jegyzője, Gálné Vörösmarty Éva a Veszprém megyei Közgyűlés tagja, Mészáros Károly ÁMK Endrődi igazgatója és Horváth Péter a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára.

U14 leány eredmények »
U14 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Győri AUDI ETO KC – Gyöngyösi Sportiskola az U13 bajnoka

Az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U13 (1996) korosztályának országos döntőjét az idei évben Gyöngyösön rendeztük meg. A Mán Géza igazgató által vezetett Gyöngyösi Sportiskola kiváló feltételeket biztosított a torna lebonyolításához. Színvonalas, küzdelmes találkozóknak örülhettünk mind a leányok, mind a fiúk versenyében. A játék hevében bekövetkező sajnálatos sérülések mély indulatokat váltottak ki edzőkből és szülőkből egyaránt, amelyek ugyan természetes emberi reakciók, de kellő intelligenciával ezek mindegyike – európai módon – kezelhető. Sajnos az nem természetes, sőt elítélendő, hogy egyes szurkolók, szülők szinte teljesen kivetkőzve emberi mivoltukból rohannak a küzdőtér irányába, hogy azonnali elégtételt vegyenek vélt vagy valós sérelmükért. Néhány edző túlzottan teátrális megnyilvánulása több esetben tovább fokozza az indulatokat a pályán és a lelátón egyaránt. Valószínű, hogy a kevesebb ebben az esetben is több lenne és nagyban segítené a kézilabdás események kulturált megrendezését is. Az ünnepélyes eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Hiesz György Gyöngyös város polgármestere Dr. Magda Sándor a Károly Róbert Főiskola rektora, Birta Sándor MKSZ elnökségi tag, Vizes Lajos kézilabda szakreferens.

U13 leány eredmények »
U13 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Toldi DSE-Győri Audi ETO KC – MKB KUK Alsóörs az U12 bajnoka

Az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U12 (1997) korosztályának országos döntőjét Alsóőrsön és Veszprémben rendeztük meg 2010. május 8-9. között. A jó feltételek mellett lebonyolított döntőben igen szoros, izgalmas és helyenként színvonalas mérkőzéseket láthattunk. Több tehetséges gyermekre figyeltünk fel a kétnapos tornán, akik rendelkeznek azokkal a képességekkel és már az egyes technikai elemek készségszintű végrehajtásával, amelyek a jövő utánpótlás válogatottainak összeállításánál jó alapot jelenthetnek. Nagyon lelkes és sportszerű bíztatásnak örülhettünk a lelátókon. Természetesen még jobban örülnénk, ha kevésbé indulatosan reagálnának a szurkolók egy-egy játékvezetői ítéletre, persze ehhez még egységesebb és határozottabb közreműködésre, a játékra való teljes koncentráltságra és több pedagógiai érzékre van szükség. Az ünnepélyes eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Szedlák Attila országgyűlési képviselő, Hebling Zsolt Alsóörs polgármestere, Gálné Vörösmarty Éva a Veszprém megyei Közgyűlés tagja, Kovács László mesteredző, a NUSI-UPI Héraklész kézilabda szakmai vezetője és Ferenczy Gábor alpolgármester, sportcsarnok igazgató.

U12 leány eredmények »
U12 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Ferencvárosi TC – MKB Veszprém KC az U11 bajnoka

Az MKB Veszprém KC és a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség kiváló helyszínt biztosított a korosztály országos döntőjének megrendezéséhez. A résztvevő csapatok edzői kiváló munkát végeztek, hiszen a jól felkészített csapatok magas színvonalú, élvezetes és küzdelmes mérkőzéseket vívtak a torna mindkét napján. Szépszámú és igen lelkes, többnyire sportszerű közönségnek örülhettünk. Sajnálatos, hogy még mindig akad egy-két olyan ember, aki megfeledkezve arról, hogy a pályán a saját gyermeke is versenyez, nem tud parancsolni indulatainak és a benne felgyülemlő feszültséget az ellenfél edzőjén vezeti le. Jó és ajánlatos lenne az ilyen jellegű magatartás végérvényes száműzése az utánpótlás versenyek helyszíneiről. Az ünnepélyes díjkiosztón nagy sikert arattak az MKB Veszprém KC ismételten bajnokságot nyert csapatának játékosai Fazekas Nándor, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter. A díjakat Dr. Soós Kálmán a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Varga Jenő az MKSZ elnökségi tagja és Horváth Péter kézilabda szakreferens adták át.

U11 leány eredmények »
U11 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Óbudai KSI – Éles Kézisuli SE az U10 bajnoka

Az UKSE Szekszárd és a Tolna Megyei Kézilabda Szövetség kiváló helyszínt biztosított az U10 korosztály országos döntőjének lebonyolításához. Varga Jenő elnök és „csapata” mindent elkövetett azért, hogy a résztvevők és a velük érkező szülők, szurkolók jól érezzék magukat Szekszárdon. Dicséret illeti a résztvevő csapatok felkészítő tanárait és edzőit, hiszen a pályán kiemelkedően jó színvonalú, szemet gyönyörködtető, izgalmas mérkőzéseknek örülhettünk. A gyermekek technikai tudása, sportszerűsége és a játék során mutatott akarása, dinamikája mindenkit elkápráztatott. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kispadokon egyre több volt válogatott kézilabdázóval találkozhatunk, amely nagyban hozzájárul a játék színvonalának és a gyermekek technikai képzettségének fejlődéséhez. Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Dr. Erdélyi Árpád a Tűzkő Birtok ügyvezető igazgatója, Grundmann Béla az Ithelp Consulting ügyvezetője, Pődör Zoltán a Student Comfort ügyvezetője és Szekerczés Szilárd az UKSE Szekszárd elnökségi tagja. A díjkiosztóban közreműködtek az UKSE Szekszárd kézilabdázói.

U10 leány eredmények »
U10 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Angyalföldi Sportiskola – Békési FKC az U9 bajnoka

Az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U9 (2000) korosztályának országos döntőjét Siklóson rendeztük meg. A csapatokat lelkes szülői szurkoló tábor kísérte el és bíztatta mindkét játéknapon. A gyermekek nagy becsvággyal, határtalan küzdeni akarással játszottak. Bemutatták a kézilabdázás minden szépségét, példát mutattak sportszerűségből és kitartásból. Feltűnt a játékosok kiemelkedő technikai tudása, az egyes játékelemek készségszintű alkalmazása, a mérkőzéseken mutatott kreativitása. Jól működtek a párkapcsolatok támadásban és védekezésben egyaránt. Mindez dicséri a felkészítő tanárok és edzők áldozatos és magas szintű szakmai munkáját. A díjakat Ferencz Jenő a Kanizsai DSE elnöke és, Pődör Zoltán a Student Comfort ügyvezető igazgatója, az MKSZ Utánpótlás Bizottságának tagja adták át.

U9 leány eredmények »
U9 fiú eredmények »
KK_térelválasztó-FF_520

Student Comfort KUK – Tisza Volán SC az U8 bajnoka

Az adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U8 korosztályának (2001) idei országos döntőjét Szegeden a Városi Sportcsarnokban rendeztük meg. A vendéglátók kiváló körülményeket biztosítottak a mérkőzések lebonyolításához. A legfiatalabb korosztály versenyzői hatalmas lelkesedéssel és akarással vetették bele magukat a küzdelembe. A jövő szempontjából igen bíztató, hogy jól felkészített csapatokat, technikailag képzett játékosokat láthattunk, amely nagyban dicséri a felkészítő tanárok, edzők munkáját. A díjak átadásában közreműködtek a Pick Szeged egykori kézilabdázói Bajusz Sándor, Bartók Csaba és Habuczki Tamás. Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével Fekete József a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Varga Jenő az MKSZ elnökségi tagja és Pődör Zoltán a Student Comfort ügyvezetője.

U8 leány eredmények »
U8 fiú eredmények »
NEKA_500