Rekord nevezés a XVIII. Interball Kupán

2017. január 6-7. között immár tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományos Interball Nemzetközi Lány Kézilabda Torna, amelyre az idén rekordnevezés érkezett. A nagy múltú tornát a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola, a Dózsa Diáksport Egyesület, a Tatabányai Sport Club és a Komárom-Esztergom Megyei Kézilabda Szövetség közösen szervezi. A torna népszerűségére jellemző, hogy idén minden várakozást felülmúlva összesen 31 csapat vesz részt a tornán, úgy, hogy helyhiány miatt sajnos több csapat nevezését már vissza kellett utasítani.

Idén U8, U10, U11 és U14 korosztályban került meghirdetésre a verseny. A 4 korosztályban, három helyszínen a 31 csapat összesen 69 mérkőzést játszik a két nap alatt.

A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola sportcsarnokában pénteken az U10, szombaton az U11 korosztály méri össze tudását, az U14 pénteken a Tarjáni Sportcsarnokban játszik, míg a legkisebb U8 korosztály szombaton a Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI tornatermében dönti el a végső helyezések sorrendjét.

A torna ötletgazdája, létrehozója és kezdetektől a főszervezője Gyurkovics István testnevelő tanár szerint mind a négy korosztályban igen erős mezőny jött össze, így kimondottan színvonalas mérkőzéseken dőlnek el a végső helyezések. Büszkén mondta, hogy a közel két évtized alatt számos olyan, – később hazai és nemzetközi szinten is ismert – játékosa bontogatta szárnyait az Interball Kupákon, mint Kiss Adrienn, a Gerstmár, a Herr testvérek, Szőllösi Patrícia, Keczkó Andrea, Őri Edina, vagy a legfiatalabb tehetségek közül Hlogyik Petra, Moharos Vivien. Gyurkovics tanár úr örök optimistaként biztos abban, hogy az idei mezőnyben is lesznek olyan kézilabdás palánták, akik néhány év múlva meghatározó egyéniségei lesznek a hazai kézilabda életnek.