A testmozgás fontos része az életünknek

Az egészséges életmódhoz a megfelelő étkezés mellett elengedhetetlen a rendszeres testmozgás is. Fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, legyen az akár futás, úszás, gyaloglás, torna vagy kirándulás. A lényeg, hogy heti rendszerességgel végezzük valamelyiket.

Sport futás

Be lehet ruházni felszerelésekre, művelhetjük profi módon is, de akár mindenféle eszköz nélkül is működni fog. Segítségünkre lehet az egyre több helyen telepítésre kerülő szabadtéri „konditerem”, futópályák és bicikli utak. Hétvégente jó program ha a családdal kirándulni megyünk, a friss levegőn kellemes időtöltés mellett valósul meg a testmozgás avagy sport.

Eltökéltebbek számára pedig opció lehet egy edzőtermi bérlet vásárlása vagy valamilyen mozgásforma hobbi edzésként végezve. Ez mentálisan is jó az egészségnek, mivel ilyenkor „énidőt” tölthetünk olyan helyen, amit élvezünk.

Így tehát nem csak az egészségnek tesz jót a mozgás, hanem az életvitelünket is felfrissíti, energiánk és kedvünk lesz tőle, és gördülékenyebben tudjuk kezelni a stresszt.

Emellett természetesen az egészségi állapot számára azért is fontos, mert ezzel meggátolhatjuk az elhízást, serkentjük az agyat és a keringést, valamint erősítjük az immunrendszert.

Mindez jó időjárási körülmények között élvezetes, viszont hidegben és esőben már erős elhatározást igényel, de érdemes erőfeszítéseket tennünk saját egészségünk érdekében.

 

Szólj hozzá!