Sportlehetőség Budapesten

A mozogni vágyók számára lehet, hogy elsőre ijesztő a gondolata a zsúfolt nagyvárosi sportnak. Tény, hogy vidéken vagy a külvárosban könnyebb a dolgunk, mert csak kimegyünk a kertbe, az erdőbe, vagy parkokba és mozgunk.

Azonban mégsem olyan körülményes dolog ugyanezt tenni a városban, sőt a belváros legbelsőbb területein sem. Ugyanis rengeteg futópálya, szabadtéri edzőterem és füves tornapark került kialakításra. A kör egyre bővülő, mivel az önkormányzatok több és több kerületben tűzik ki célul a fejlesztéseket.

Futás, sportlehetőség

Egészen hangulatos tud lenni egy átlagos sport alkalom, például a Duna part csodás látványa mellett futva, vagy a Margit-sziget nyugalmas hangulatában edzve, akár a barátainkkal vagy a kutyánkkal együtt. Egy izgalmas programot is kerekíthetünk belőle, ha a kiadós mozgás után lepihenünk egy szabadtéri bárnál, és egy kellemes bor mellett beszélgetünk.

Aki a biciklizést preferálja, ugyanúgy szerencsés, mivel szinte az egész várost behálózza a kiépített bicikliút. Ezt biztonsággal lehet használni, hisz az autósok a KRESZ-ben foglaltak szerint vigyázva közlekednek a bicikli utak mellett.

Bicikli, sport, város

Szintén kellemes kikapcsolódás a gyermekes családoknak, hogy egyre több játszótér épül a városban, ahol a gyerekek kedvükre kimozoghatják magukat. Emellett a szülők akár a közeli szabadtéri edzősarkokat is igénybe tudják venni, de elég kényelmes padokkal ellátott részek vannak sok helyen a kísérőknek.