leány eredmények »
fiú eredmények »
jegyzőkönyvek »
képgaléria »

KK_térelválasztó-FF_520

A Szombathelyi KK Akadémia és az Éles Kézilabda Iskola SE a bajnok

MJVSZV_003_260Kőrösi Kölyök DSE 2016. június 3-án Szombathelyen – immár harmadik alkalommal rendezte meg az U8 korosztály számára kiírt szivacskézilabda tornát, a Megyei Jogú Városok Szivacskézilabda Versenyét. A motivált, kiemelkedően jól felkészített csapatok sportszerű, jó hangulatú, küzdelmes mérkőzéseket játszottak. Ismételten bebizonyították, hogy már ennek a korosztálynak is szüksége van a tanult technikai elemek “élesben” történő alkalmazására. Az öröm és a szomorúság természetes velejárója a sportnak, hiszen nem lehet mindenki győztes, de vesztes sem. A sportjátékok pontosan ezért fantasztikusak, mert egyik percről a másikra változhatnak az erőviszonyok és az utolsókból elsők is lehetnek! Az Egyetemi Sportcsarnok ideális helyszínnek bizonyult a mérkőzések megrendezéséhez. Köszönjük a Szombathelyi KK és Akadémia közreműködését és az Önkormányzat támogatását. A díjátadásban közreműködött Molnár Miklós alpolgármester, Pődör Zoltán a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ügyvezetője és Eklemovic Nikola volt válogatott kézilabdázó.

A torna fővédnöke Pálinger Katalin a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, védnöke dr. Puskás Tivadar Szombathely megyei jogú város polgármestere voltak. A torna főtámogatója a Generali a Biztonságért Alapítvány. A sportverseny díjazását az LV International KFT és a Student Comfort BT biztosította.

szállás, étkezés információ / Tapolcai Gábor +36 70 6377762 / email üzenet »KK_térelválasztó-FF_520

MJVSZV_005_260szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Két reménynek ad esélyt. Egyrészt felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, másrészt kezdeményezhet valamely sportjáték iránti érdeklődést, jelesül a kézilabdázás megkedvelését. A szivacskézilabdázás a legjobb “találmány”, ahol az iskolások körében szerveződött csapatok számára gólok, győztesek és vesztesek léteznek. A legügyesebb kézilabdás palánták pedig a sportág jövőjét építhetik. A labda varázsával kelthető fel legkönnyebben a testnevelés, a rendszeres sportolás iránti vágy. A tornánkon résztvevők – testnevelő tanáraik, edzőik áldásos tevékenységének köszönhetően – felvonultatják a kézilabdázás minden szépségét, varázsát. Ismerik a sportág technikai elemeit, azokat készségszinten alkalmazzák. Gyönyörködhetünk a tiszta küzdeni akarásban, sportszerűségben és egymás tiszteletében.

Generali_biztonsagert-logo-new_155A legfontosabb az, hogy a résztvevő gyermekek jól érezzék magukat, élvezzék a játékot, örüljenek a győzelemnek, szomorkodjanak az elvesztett meccsek miatt, de edzőjük segítségével álljanak talpra és törekedjenek a javításra, a későbbi minél jobb teljesítményre. Nagyon fontos, hogy ebben legyenek partnerek a szülők és szimpatizánsok is, szurkoljanak sportszerűen és biztassák csapatukat, segítsék őket a helytállásban. Ne helyezzenek rájuk indokolatlanul nagy súlyt, ne sugallják számukra a mindenáron való győzelemre törekvést, hiszen ők még gyermekek, hadd élvezzék teher nélkül ezt a csodálatos játékot.

Szivacskezilabdak-porgo_720